“Ik geloof in de kracht van woorden. En ik geloof dat jouw woorden het leven van een ander positief kunnen beïnvloeden. Dus schrijf!”
–  schrijfcoach Jannie van den Boogaard  –

Lieve bezoeker, welkom op mijn site.

Mijn naam is Jannie van den Boogaard en ik ondersteun graag mensen die een verhaal of boek aan het schrijven zijn, maar vastlopen in het proces.

Het is niet erg moeilijk om te beginnen aan jouw verhaal. Met een beetje enthousiasme heb je zo een paar pagina’s geschreven. De uitdaging zit meer in het overzicht houden. Wat vertel je eerst? Komt het verhaal goed over zoals jij het bedoelt? Hoe bepaal je de rode draad in je tekst?

Het is voor een auteur vaak prettig om met iemand te kunnen sparren omdat je als schrijver vaak te dicht op je eigen teksten zit. Dat merkte ik vooral in de tijd dat ik ingezonden verhalen mocht beoordelen in de leescommissie van kwartaalmagazine Pure Fantasy, een platform voor beginnende Science Fiction en Fantasy schrijvers. De redactionele feedback aan de auteurs zorgde voor groei, dat was zo mooi om te zien!

Om die reden ben ik in 2012 De Schrijverin gestart. Ik ondersteun fictie schrijvers door mee te lezen met hun verhaal en op verzoek een uitgebreid leesrapport te maken. Daarin komen voldoende onderdelen aan bod om een auteur verder te laten ontwikkelen.

Sinds 2016 richt ik mij op ondernemers die hun eigen zakelijke boek willen schrijven. Door het gebruik van storytelling komt er een persoonlijke stem in je boek, en door van te voren na te denken over de marketing kun je heel gericht je boodschap en expertise naar voren brengen. Ik ondersteun in het gehele schrijfproces, adviseer over redactie, opmaak en het proces van uitgeven.

Het is zowel nuttig als heerlijk om samen te sparren over een verhaal. Ik daag een auteur dan ook graag uit om zijn unieke eigen stem te laten horen. Ik richt mij vooral op het verhaal dat verteld moet worden. Van rode draad tot alinea. Indien nodig schrap ik scènes, of ik zet juist een groot uitroepteken met een smiley bij een adembenemend stuk tekst. Dit alles gaat uiteraard in nauw overleg met de auteur zelf.
De laatste stap in redactie – correctie op zinsniveau – laat ik graag over aan andere partijen, zodat ik focus kan houden op die belangrijke grote lijnen.

Het echte avontuur begint pas wanneer een manuscript is afgerond. Het verhaal is verteld. En dan?
Ik wil de kersverse auteur niet zomaar de wijde wereld in sturen. Samen bespreken we de mogelijkheden en wanneer ik kan helpen met mijn netwerk, zal ik dat doen. Het is nogal een verschil in aanpak om een verhaal helemaal in eigen beheer uit te geven en te promoten, of om een reguliere uitgeverij te vinden.

Liever starten in een groep? Voor zowel fictie als non-fictie schrijvers geef ik regelmatig interactieve workshops, zakelijke schrijftrainingen of meerdaagse cursussen.

Welke weg ook voor jou is weggelegd, één ding hebben we gemeen: passie!
Wanneer ga ik jou ontmoeten?

Let’s Fly!

Jannie van den Boogaard