“Ik geloof in de kracht van woorden. En ik geloof dat jouw woorden het leven van een ander positief kunnen beïnvloeden. Dus schrijf!”
–  schrijfcoach Jannie van den Boogaard  – 

 

Lieve bezoeker, welkom op mijn site.

Mijn naam is Jannie van den Boogaard en ik vind het heerlijk om rond te dwalen in verhalen. De afgelopen zeven jaar Profielfoto-Jannieheb ik het voorrecht gehad om met bekende en minder bekende auteurs te spreken en te werken. Ik heb lief en leed gedeeld en het is de weg van de auteur die ik graag wil ondersteunen.

Om nieuwe auteurs goed op weg te kunnen helpen ben ik De Schrijverin gestart en bied ik aan om uitgebreide leesrapporten te maken. Daarin komen voldoende onderdelen aan bod om een auteur verder te helpen. Het is zowel nuttig als heerlijk om samen te sparren over een verhaal. En ieder verhaal is uniek. Ik daag een auteur dan ook graag uit om zijn unieke eigen stem te laten horen. 
Ik richt mij vooral op het verhaal dat verteld moet worden. Van rode draad tot alinea. Indien nodig gooi ik hele hoofdstukken overhoop en schrap ik complete scenes. Of ik zet een groot uitroepteken met smiley bij een adembenemend stuk tekst. Dit alles uiteraard in nauw overleg met de auteur zelf. De laatste stap in redactie – correctie op zinsniveau – laat ik graag over aan andere partijen, zodat ik focus kan houden op die belangrijke grote lijnen.

Liever starten in een groep? Voor zowel fictie als non-fictie schrijvers geef ik active workshops, zakelijke schrijftrainingen of meerdaagse cursussen.

Het echte avontuur begint pas wanneer een manuscript is afgerond. Het verhaal is verteld. En dan?
Ik wil de kersverse auteur niet zomaar de wijde wereld in sturen. Samen bespreken we de mogelijkheden en wanneer ik kan helpen met mijn netwerk, zal ik dat doen. Het is nogal een verschil in aanpak om een verhaal voor de familie in eigen beheer uit te geven, of om een publiek te vinden voor een boek, of tot ver buiten de Nederlandse grenzen succesvol te willen worden. 

Welke weg ook voor jou is weggelegd, één ding hebben we gemeen: passie!
Wanneer ga ik jou ontmoeten?

Jannie van den Boogaard